Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

iphone 7 dfu modu

iPhone deneyimlerini zirveye taşıyan iPhone 7’de, en önemli özellikler büyük ölçüde gelişmiş durumdadır. Gelişmiş kamera sistemi, pil ömrü, etkileyici hoparlör, daha canlı ekran, suya dayanıklı tasarım ile iPhone artık daha güçlü hale geldi. Cihazdaki değişikliklerden biri de Home butonu. Bir süre sonra bozulan ana ekran düğmesinin değişmesi neticesinde kurtarma moduna alma ve DFU Mode alma ve çıkarma işlemleri de değişti.

 

Yeniden tasarlanan ana ekran düğmesi yazılımsal hatalarda yapılan işlemlerin değişmesine sebebiyet verdi. Cihazın donması, yanıt vermemesi veya yazılım yükleme aşamasında yaşanan sürprizler artık kullanıcıların karşısına çıkmayacak. DFU mode, recovery mode ve hard reset gibi yöntemlerin tümü iPhone 7 ile birlikte değişti.

Kurtarma Moduna Alma: Kurtarma modu için cihazın kablosunun, bilgisayara bağlanması gerekmektedir. Uyku botonu ile ses azaltma butonuna ekranı kapatacak kadar basılı tutulmalıdır. Ardından Apple logosu çıkana kadar ses azaltma butonuna basılmaya devam edilmelidir. Ekranda “iTunes ile bağla” mesajı görülünce uyku ve ses azaltma butonuna basma işlemine son verilmelidir.

DFU Moda Alma: Cihazı DFU moda almak için de kurtarma moduna alırken kullanılan kablo kullanılmaktadır. Cihaz kablo ile bilgisayara bağlandıktan sonra, uyku ve ses azaltma butonuna aynı anda 10 saniye süresince basılı tutulmalıdır. Sonrasında ses azaltma butonuna basmaya devam ederken, uyku butonuna basmaya son verilmelidir. Siyah ekranın ardından, yeni bir mesaj gelmektedir. Mesajda, cihazı iTunes ile kullanmaya başlamadan önce kurtarma işlemi yapılması gerektiği bildirilmektedir.

Moddan Nasıl Çıkarılır ? : Uyku ve ses azaltma butonuna, Apple logosu görülene kadar basılı tutulduktan sonra cihaz kilit ekranına dönmektedir. Home tuşunun yapısı değişik olmasına rağmen, kurtarma modu ve DFU moda alma işlemi basit bir yöntemle halledilmektedir. Sizlere iPhone ile ilgili detaylı bilgi verecek makaleleri teknoloji haberleri kategorimizde bulabilirsiniz.

Benzer Yazilar

iPhone 7 Kurtarma Modu ve DFU Moda Nasıl Alınır ? için Yorum Yap

Toplam "1 Yorum" Yapıldı

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?