Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Telefonlar Neden Dikdörtgen Şeklindedir ?

dikdörtgen telefon

Hayatın her anında kişilerin en çok yanında olan cihazlardan biri cep telefonlarıdır. Müzik dinlemek, Chat yapmak, gündemi takip etmek, film ve video izlemek gibi daha pek çok işlemi yapabileceğiniz taşıması kolay ve hayatı böylesine kolaylaştıran cep telefonlarının neden dikdörtgen şeklinde tasarlandığını hiç merak ettiniz mi?

 

Taşıma Kolaylığı Sağlamaktadır

Özellikle akıllık telefonların ekranları göz önüne getirildiğinde tüm modellerde dikdörtgen ekranın kullanıldığı dikkatleri çekmektedir. Akıllı telefonların dikdörtgen olarak tasarlanmasının en önemli nedenlerinden biride kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Çünkü yuvarlak bir ekranı düşündüğünüzde elle tutması oldukça zor olacaktır. Oysa dikdörtgen ekranların elle tutulması çok daha dengeli olduğundan dolayı tüm akıllı telefonlar bu şekilde üretilmektedir.

 

Simetri Algılanışı

Akıllı telefonlar ile pek çok işlemi bir arada yapmak mümkündür. Fakat genellikle akıllı telefonlar kullanılırken yazılar ile çok sık karşılaşılmaktadır. Bu nedenle yazı metinlerinin dikdörtgen ekranlarda okunması çok daha kolaydır. Herhangi bir internet sitesine giriş yaptığınızda karşınıza yazı metinleri çıkacaktır.

 

Daha Fazla Alan İmkânı Sağlıyor 

Yuvarlak ekranda bir metni düşündüğünüzde çok daha fazla alan kapladığını fark edersiniz. Oysa dikdörtgen ekran yazıların daha az yer kapladığı görülmektedir. Yuvarlak ekranlı ir cihazda yazı yazdığınızda yazıların belli kurallara uygun olması nedeni ile kenarlarında boşluk olması gerekecektir. Oysa dikdörtgen ekranda yazıların tüm alanlarda eşit olarak kullanılması nedeni ile daha az boşluk bırakılmaktadır. Böylece yazı metinlerini okumak dikdörtgen alanlarda çok daha kolay yapılmaktadır.

 

Görüntülerin Kaydedilmesi 

Yapılan ilk filmler de düşünüldüğünde pek çok görüntünün dikdörtgen olarak kaydedilmesi akıllı cihazlarda da dikdörtgen ekranların kullanılmasındaki en büyük nedenlerden birini oluşturmuştur. Her ne kadar telefonların inç boyutlarında değişiklikler görülse de dikdörtgen ekran görüntüsünün değişmediği tüm akıllı telefon modellerinde görülmektedir.

Benzer Yazilar

Telefonlar Neden Dikdörtgen Şeklindedir ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?