Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

xml entegrasyonu nedir

XML Entegrasyonu, gelişmekte olan e-ticaret sitelerinin kullanmakta olduğu, farklı bir e-ticaret sitesinde bulunan tüm verilerin XML dosyası haline dönüştürüldükten sonra diğer e-ticaret sitesine aktarılması anlamına gelmektedir. XML entegrasyonu sayesinde bir ürünün stok bilgileri, resimleri, ürün açıklaması, stoklardaki artış veya azalma verileri, sipariş gibi veriler otomatik olarak aktarılarak zamandan tasarruf edilmiş olunur. XML entegrasyonu belirli zaman aralıklarında yapılması planlanıp, e-ticaret sitesinin sürekli olarak güncelliği korunabilir ve stok sorunları ortadan kaldırılabilir. Kısacası XML Entegrasyonu, iki adet e-ticaret sitesi arasında veri alışverişi yapılmasını sağlamaktadır.

XML Entegrasyonunun Avantajları

1- XML Entegrasyonunun en büyük avantajı ve ortaya çıkmasının sebebi stoksuz satış yapılmasının önünü açmasıdır. XML Entegrasyonu ile stoksuz satış yapabilirsiniz.

2- Ürünleri hızlı bir şekilde kendi e-ticaret sitenize aktarabilir böylelikle zamandan kazanç sağlayabilirsiniz.

3- Stok durumunu sürekli olarak kontrol etmenize gerek kalmaz, planlı XML entegrasyonu stoklardaki artış ve azalışları sisteminize aktaracaktır.

4- Birden fazla insanın günlerce uğraşıp veri girişi yapabileceği işleri, kısa sürede yaparak tüm ürünlerin resim, açıklama, stok bilgilerini sisteme entegre eder.

XML Entegrasyonunun Dezavantajları

1- XML sağlayıcısının XML dosyasının güncel tutmadığı durumlarda problemler oluşabilir. Stok problemi bunun başında gelmektedir.

2- Satışının yapmakta olduğunuz ürünleri görmeyeceğiniz için, resimdeki ürün kalitesiyle müşterinize gönderdiğiniz ürünler arasında farklılık olabilir ve bu durum geri dönüşlere sebep olabilir.

3- Ürünü XML dosyasının aldığınız tedarikçi firma kargoya vereceği için ürününün gönderilme süresinde aksaklıklar yaşanabilir ve bu durum sizin e-ticaret güven puanınızı düşürebilir.

4- Ürün ile ilgili fazla bilgi sahibi olma şansınız olmadığından, müşterilerinizin size yönelteceği soruları cevaplamakta sorunlar yaşanabilir.

XML Entegrasyonu Aşamaları

1- XML bayilik hizmeti vermekte olan kurum ile anlaşılır ve XML dosyası temin edilir.

2- Seçmiş olduğunuz açık kaynak kodlu veya kapalı sistem e-ticaret sitesi hazır hale getirilir.

3- E-Ticaret sitenize XML dosyasının entegrasyonunu sağlamak için yazılım veya modül hazırlanır. Daha kolay bir yöntem ise entegratör ile anlaşmak olacaktır.

XML Dosyasının İçeriği

xml entegrasyonu örnek

XML Entegrasyonu Nasıl Yapılır ?

XML Entegrasyonunu yapabilmek için mutlaka yardımcı yazılımlara, modüllere veya entegratöre ihtiyaç duymanızı öncelikle bilmenizi isteriz.

Öncelikli olarak yapmanız gereken tedarikçi firmaları bulmak ve XML dosyalarını temin etmek olacaktır. XML dosyalarını ücretsiz olarak dağıtan firmalar olmasının yanı sıra yıllık ücret talep edenlerde bulunmaktadır. Seçeceğiniz ürünleri belirledikten sonra bununla ilgili araştırma içerisine girebilir ve tedarikçi ile anlaşma sağlayabilirsiniz.

Tedarikçi konusunda hassas olmanız gerekmektedir. Çünkü olası aksaklıklarda sizin markanız lekenebilir. Tedarikçi müşteriler tarafından bilinmeyeceği için ilk tepkiler size olacaktır. Bu XML tedarik konusunun en önemli püf noktası olarak göze çarpmaktadır.

Açık kaynak kodlu olan Opencart E-Ticaret yazılımından örnek vermek gerekirse, Opencart tabanlı bir e-ticaret sitesine XML entegrasyonu yapabilmek için modül satın almanız gerekmektedir. Google arama motoru sayesinde “Opencart XML Entegrasyonu” modüllerine ulaşabilirsiniz. Verilen hizmetler ücretli olacaktır.

Bunun dışında ki diğer bir yöntem ise entegratör hizmeti sağlayan firmalardır. Şu anda en çok bilinen ve kullanılan sistemler; StockMount, Entegratoryum, AyenSoftware’dir.

Entegratör firmaların anlaşmalı olduğu XML tedarikçilerinin ürünlerini üzerinize kar marjınızı ekleyip, hızlı bir şekilde sitenizde satışa sunabilirsiniz.

Ayrıca entegratör firmaların avantajı Gittigidiyor, Sanalpazar, Hepsiburada, N11, Trendyol gibi e-ticaret alanında önde gelen siteler ile anlaşmalı olması ve hızlı bir şekilde ürünlerinizi satışa çıkarmanıza olanak sağlamasıdır.

XML Entegrasyonu Hizmeti Veren Siteler

Ülkemizde son zamanlarda bir çok entegratör firma kurulmuş ve görevlerini başarıyla yapıyor olsa da yukarıda söylediğimiz 3 firmayı sizlere tavsiye edebiliriz.

Stockmount: Müşteri hizmetleri konusunda hızlı ve pazar xml entegrasyonlarını hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Sistemde bulunan tedarikçilere her geçen gün yenileri eklenmekte olup, ürünleri hızlı bir şekilde sitenizde veya mağazanızda satışa sunabilirsiniz.

AyenSoftware: Ülkemizde kurulan ilk entegratör firmasının vermiş olduğu tecrübeyle yoluna devam etmekte olan AyenSoftware, hızlı bir şekilde XML entegrasyonu konusunda size yardımcı olacaktır. Sistemde tedarikçiler bulunmamakta olup, sizin vermiş olduğunuz XML dosyası sitenize entegre edilmektedir.

Entegratoryum: Hızlı bir şekilde kendisine yer bulan Entegratoryum güvenle çalışabileceğiniz XML entegrasyonu hizmet veren firmalar arasında yer alıyor.

Benzer Yazilar

XML Entegrasyonu Nedir ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?