Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Microsoft Planner Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

planner

Microsoft Planner Nedir?

Özellikle, kurumsal şirketler için geliştirilmiş olan Microsoft Planner, Asana ve Trello servisleri ile rekabet için geliştirilmiş “Proje Yönetim Servisi” dir. Office 365 ile birlikte sunulan servis, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Office programlarıyla uyumlu olarak çalışabilmektedir. Yapılan proje ile ilgili görevlendirmeler, emirler gibi birçok işlemin çevrimiçi olarak yapılabilmesi mümkün.

 

Microsoft Planner Nasıl Kullanılır?

Microsoft Planner servisini kullanmak için yapılacak ilk adım, herhangi bir Office 365 hesabı açılması gerekmekte. Office 365 hesabına giriş yapıldıktan sonra, Microsoft Planner’i indirin.

 

Microsoft Planner’de Görev Kartları Oluşturma:

– Planner’a giriş yaptıktan sonra çıkan ekranda çıkan ve kırmızı bölge ile işaretlenen artı (+) tuşuna basarak projenizi oluşturabilirsiniz. Aynı yerden, diğer projeleriniz arasında geçiş yapmanız da mümkün.

– Proje oluşturulduğunda, ortada yer alan yeşil kısımdaki görevleri görüntüleme imkânı olacaktır. İlk kez giriş yapıldığında henüz görev kartları oluşturulmadığı için bu alanda her hangi bir görev görüntülenemeyecektir.

– Görev kartlarını oluşturmak için, 3 no.lu kısımda yer alan, “Add new bucket” alanında görev kartları oluşturularak, bu kartların yeşil alanda görülmesi sağlanabilir. Oluşturulan görev kartları, istenilen şekilde kişiselleştirilebilir ya da sıralanabilir.

 

Görevlerin Dağılımını Kontrol Etmek:

– Görev kartları eklendikten sonra, görevler türüne göre ayrılabilir, istenildiği şekilde belirlenebilir, ekip üyeleri arasında paylaştırılabilir. Bunu yapmak için ise, 4 no.lu kısımdan yeni üyelerin projeye dâhil edilmesi gerekir.

– Yeni üyeler projeye dâhil edildikten sonra, görevlerin son durumu, kimin, hangi görevi ne şekilde yaptığını hangi aşamada olduğunu şema olarak takip edilebilmek mümkündür. Bunun için ise, 5 no.lu kısımda bulunan “Charts” alanına tıklanması gerekmektedir.

Microsoft Planner Nedir? Nasıl Kullanılır ile ilgili kısa bilgiler verdik. Kolay gelsin.

Benzer Yazilar

Microsoft Planner Nedir ? Nasıl Kullanılır ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?