Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

pil ömrü arttırma

Günümüzün vazgeçilmez teknolojisi haline gelmiş olan cep telefonları hayatımızda büyük bir yer kaplıyor. Bu kadar çok hayatımızın içine girince cep telefonlarımızın gün içerisinde saatlerce kullanmak durumunda kalıyoruz. Buda telefonların şarj sıkıntısı yaşamamıza sebep oluyor. Şarj süresini uzatmak için dikkat etmemiz gereken şeyler vardır.

 

Ne Yapılmalı ?

Akıllı telefonlarda en çok şarj yiyen şeylerin başında ekran parlaklığı gelmektedir. Bunu en düşük seviyede minimize ederek tasarruf yapabiliriz. Geceleri en kısıkta rahatlıkla kullanıla bilmektedir. Akıllı telefonlar bir uygulamayı kullandıktan sonra genel olarak iş bittiği zaman diğer uygulama kapatılmaz. Buda sistemi sürekli çalıştırarak şarj yemesine sebep olan bir diğer unsurlardan. Kullanmadığımız uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermemek gerekiyor. Yani uygulamayı kullandıktan sonra kapatırsak tasarruf etmiş oluruz.

Gps kullanımı yani uydudan konum takibi yapma telefonunuz bataryasını çok fazla tüketir. Harita veya navigasyon kullanmayacaksak bu özelliği kapalı tutmak size batarya tasarrufu sağlayacaktır. Wifi, bluetooth veya araç bağlantısı özellikleri eğer kullanmıyorsak mutlaka kapalı tutulması gereken özelliklerdendir. Çünkü sinyal dağıtmak telefonlar için çok yüksek bir enerji gerektirir bu enerjide bataryanızın kısa sürede bitmesine sebep olabilir. Sitemizde okumakta olduğunuz teknoloji haberleri her zaman sizleri bilgilendirmeye devam edecektir.

Telefon ekranında hareketli arka plan fotoğrafı veya 3 boyutlu görseller kullanmak telefonunuzun daima yavaş yavaş şarjını tüketen bir diğer unsurdur. Olabildiğince sade ve hareketsiz arka planlar tercih etmek size şarj tasarrufu getirir. Telefonlar arka planda uygulama yenileme özelliği bulunmaktadır. Bu normalde tüm uygulamalar için açıktır. Siz bunu kullanmadığınız veya şarj açısından rahat etmek için bunlardan vazgeçebilirsiniz. İstemediğiniz uygulamaların arka planda yenilenmesini kapatarak büyük bir oranda telefonu rahatlata bilirsiniz. Telefonunuzu şarj ederken dikkat etmeniz gereken şeyler var. Bunlar telefonunuzun şarjını tam bitene kadar kullanmayın. Telefonunuzu olabildiğince sık şarj ederseniz batarya sürenizin uzamasını sağlarsınız.

Benzer Yazilar

Akıllı Telefonun Pil Ömrünü Arttırma Yolları için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?