Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Telefonlar Nasıl Hızlı Şarj Edilir ?

Günümüzde telefon hayatımızın tam ortasına kadar geldi ve yerleşti. Bu teknolojiden herkes olabildiğince çok faydalanmaya çalışıyor. Bu da telefonların gün içerisinde çok fazla kullanmamıza sebep oluyor. Hal böyle iken üretici firmalar bataryanız uzun dayanacak diyerek telefonları bizlere satsa da telefon şarjları oldukça az dayandığı için herke şikâyet etmektedir. Telefonlar ellerden çok prize takılı bir şekilde daha fazla süre kaldığı için püf noktaları ayırt etmeye başlandı. İşte o püf noktalar.

 

Telefonlar Nasıl Hızlı Şarj Edilir ?

Telefonunuzun USB kablosu mevcut ise kesinlikle onu PC ye veya başka bir USB girişe bağlayarak şarj etmeyin. Bu voltaj farklılığından dolayı telefonunuzun şarj olma süresini arttıracaktır ve aynı zamanda bataryanızın olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Telefonunuzu mutlaka orijinal adaptörünü kullanarak şarj edin.

Telefonunuzun hızlı şarj olmasını istiyorsanız ve az bir vaktiniz kaldıysa telefonunuzu uçak moduna alarak şarj edin bu sayede telefonunuz hızlı şarj olacaktır. Fakat şunu da unutmayın ki uçak modunda iken telefonunuza çağrı gelmeyecektir ve internet bağlantınız kesilecektir. Direk telefonu kapatırsanız da aynı görevi görmüş olacaktır. Telefonu kapatarak şarj ederseniz uçak modundan daha hızlı şarj olacaktır.

Eğer telefonu kapatamam ben müzik dinlemek istiyorum derseniz de telefonunuzun wifi, bluetooth, nfc ve arka planda uygulama yenilemelerinin hepsini kapatın ve telefonunuzun ram’ini boşaltın. Bu şekilde telefonda kullanılan harcamaları kıstığın için telefonunuz hızlı şarj olacaktır. Telefonunuzun ekran parlaklığını en yükse iken şarj etmek yerine erkân parlaklığını en düşüğe alıp şarj etmek hızlı şarj etmenize sebep olacaktır. Sokaklarda, alışveriş merkezlerinde ve otogarlarda bulunan hızlı şarj üniteleri bulunmaktadır. Orada telefonunuzu 15-20 dk gibi bir zamanda hızlı şarj edebilirsiniz. Ama şunu da unutmayın bu tür şarj türü telefonunuzun bataryasını zorlayacağı için ömrünü kısaltacaktır.

Benzer Yazilar

Akıllı Telefonları Hızlı Şarj Etme Yöntemleri için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?