Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Yakın zamanda 1 milyar dolarlık bir Pazar payına ulaşacak olan online oyun dünyası neden bu kadar çok seviliyor? Unutmadan belirtelim bu rakam sadece Türkiye için geçerli. Çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan online oyun dünyası kelimenin tam anlamıyla devleşiyor. Bu pastadan pay almak isteyen küresel çok uluslu oyun şirketleri de biri ardına kendi gerçek zamanlı oyunlarını piyasaya sürüyor. Bilindiği üzere dünya genelinde en fazla oyuncuya ve takipçiye sahip oyun Knight Online.

Öyle ki bu oyunları oynayan kişi sayısı milyonlarla ifade edilmektedir. Dünyada en fazla oynanan oyunların başında; League of Ledends(LoL), Türkiye de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip Metin2, Travina, Wolfteam gibi köklü oyunlar gelmektedir.  Tüm bu oyunların ücretsiz olarak piyasaya çıkması ve ardından belli özelliklerin alınıp satıldığı, özel üyeliklerin açıldığı ve bu oyunlar adına dünya genelinde ödüllü turnuvaların yapıldığı düşünülürse, başlı başına büyük bir sektör olduğu görülür. Temelde devasa bir harita üzerinden, çoklu oyuncu sistemine öre oynanan bu oyunların bazıları aylık ücretli olarak oynanmaktadır.  Oyunlar hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse Knight Online, LoL, Metin2 gibi listenin en başında yer alan oyunları, oyunu kendi sitesinden yükleyerek oynamaya başlayabilirsiniz. Pek çok çevrim içi oyunlarda olduğu gibi ırklar, meslekler, canavarlar, İtemlar gibi genelde ortak özellikler bulunmakta. Gerçek zamanlı strateji oyunlar için kullanılan mod sayesinde karşılaştığınız karakterler savaşmaktasınız. Haritanızda bulunan yapıları korumak ve önüne geleni yok et mantığıyla milyonlarca kişinin aynı anda bulunduğu bir ortam diyebiliriz.

Yeni çıkan online oyunlardan bilgi vermek gerekirse;

Extraction:

extraction game

Ülkemizde ismini çok fazla kişinin duymadığı, ama kaliteli bir çalışmanın ürünü olan oyun. Test aşamaları nihayetinde biten oyun 1 Ekim itibari ile kapalı beta sürümünün kapılarını nihayet açtı. Dev bütçeli oyunlardan Wolfenstein ‘in yapımcılarından olan Splash Damage ekibinin bu oyunun altında imzası var. Bilmeyenler için belirtelim bu ekibin en son işlerinden biri de Batman: Arkham Orgins Multiplayer. Oyunun yakın zamanda listenin başına çıkacağı aşikâr. Londra’ya yapılan bir nükleer saldırı sonrası hayatta kalma mücadelesi ile bol bol taktiklerin ve stratejinin gerekli olduğu harika bir oyun anlayışına sahip. Aynı zamanda oyunda FPS kameraları da bolca aktif olacak.

 

Gloria Victis:

gloria victis game
Bu oyunun geleceği için kâhin olmaya gerek yok. Muazzam bir MMO oyunu. Tamamıyla ortaçağ temelleri üzerinde yükselen oyun, görselliği, kurgusu ile Gloria Victis herhangi bir hedefleme sisteminden çok, rakibinizi nasıl ve hangi silahla vuracağınız önemli. Diğer oyunların aksine bir sınıf ayrımcılığına yer verilmemesi ve isteyenin istediği sınıfa dönüşebilmesi bu oyunun temel özelliklerinden biri. Online oyuncularını sıkan kısıtlamaların çoğu bu oyunda yok. Oyundaki dünyanın tamamen canlı olduğunu ve yaşadığını göreceksiniz. Npc’lerin bile gündelik hayatlarının olduğunu gördüğünüzde şaşırmamalısınız.

 

Tom Clancy’s Endwar Online:

tom clancys endwar
İsminin uzun olmasına bakmayın. Ardında dev oyun yapım şirketi Ubisoft var. Oyun yapım ekibine göz gezdirdiğimizde Rainbow Six, Splinter Cell gibi dünyaca tanınmış ve çok satan oyunların bu kişilerce üretilmiş olduğunu belirtelim. Oyunun en iyi özelliklerinden birisi de günümüzdeki hâlihazırda bulunan her türlü internet tarayıcılarından oynanabileceği. Bunun yanında bu oyunun flaş destekli olması da artı bir avantaj. Stratejiden hoşlanıyorsanız o halde sizi 3. Dünya savaşı sonrasına davet edelim. Adından sıklıkla söz edileceğe benzeyen oyunun beta kayıtları da başlamış durumda.

 

Ufo Online Fight For Earth:

ufo online fight for earth game

Ufo online 3-d tabanlı taktiksel ağırlıklı bilim kurgu MMO oyunu. Oyunun hikâyesine baktığımızda yakın bir gelecekte geçtiğini ve dünyanın 3 guruba ayrılmış insanlık görüyoruz. Bilindik hikâyedeki detaylar arasında kıtlıkla mücadele ve dünya dışından gelen uzaylıların öncelerin niyetlerinin anlaşılmaması, daha sonra ise niyetlerinin kötü olduğu ve dünyadaki kaynakları sömürme amaçlı olarak geldiklerinin anlaşılması üzerine hikâyemiz başlıyor. İnsan neslinin çok büyük bir çoğunluğu uzaylıların iyi niyetli olduklarına inanması işlerinizi iyiden iyiye zorlaştırıyor. Oyundaki zaman bolluğu oyuncular için büyük bir avantaj. Kendi karargâhınızdayken ordunuzun askerlerini iyileştirebiliyor, onlara yeni yetenekler, silahlar ya da zırhlar verebiliyorsunuz. Bunun yanında savaşacağınız ordunun zayıf yanlarını belirleyip ona göre taktiksel manevralar yapabiliyorsunuz. Oyundaki kahramanlarınız piramit şeklinde yetenek tablosuna yerleştirilen yetenek puanlarını kazanabiliyor.

 

Sanal alemin amiral gemilerinden olan online oyunlar, geleceği son çıkan ve dev yapımcılar tarafından çıta çok daha yükseklere çıkmaktadır. Online oyunlarda artık çok daha fazla Fps kamerası, çok daha fazla yaşayan dünya karşımıza çıkacaktır. Pastanın kapladığı alan büyük olunca, pay kapmak isteyen firmalar da MMO oyunları işine soyunmuş durumdalar. Diğer oyunlara göre daha fazla kullanıcı sayısının olması, aylık ücret gerektiren oyunlardaki düşük maliyet bu akanın geleceğini şekillendiriyor.

Benzer Yazilar

En İyi Online Oyunlar için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?