Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

powerbank

Powerbank harici güç kaynağı anlamına gelmektedir. Günümüzde ki kullanım amacı telefon tablet ve benzeri cihazlarda elektrik kaynağı aramadan USB bağlantısı ile şarj etme ve voltaj uyumu sağlayan yeni nesil enerji depolarıdır. Bunları alırken neye dikkat etmeliyiz ve açıklamalarda bulunduğumuz teknoloji haberlerini yakından takip ederek okumaya özen göstermeliyiz..

Powerbank alırken dikkat etmemiz gereken hususlardan bir tanesi powerbankın üzerinde bulunması gerek led ışıklar. Bu ışıkların görevi her biri ayrı ayrı olmakla birlikte şarj oluyorum, şarj ediyorum şu kadar şarjım kaldı gibi bilgilendirmeleri bize bu led aydınlatmalar ile bize vermesi gerekmektedir.

Aldığınız powerbankın mutlaka garantisi olan ürünü alın. Piyasada çok fazla sahte ürünler var garantisi yoksa eğer telefonunuza herhangi bir zarar verirse peşinde koşturacağınız bir firma bulamazsınız.

Batarya teknolojisi çok kıt bir şekilde ilerlemekte olduğu görülmektedir. Bu kıt ilerleme varsa eğer aldığımız powerbankın batarya boyutu oldukça büyük olması bizim telefonumuzu defalarca şarj etmemize yarayacaktır. Yani powerbank batarya kapasitesini belirten mAh’dır. mAh değeri ne kadar yüksek olursa o kadar uzun pil ömrü sunacaktır bizlere. Fakat daha fazla mAh değerli olunca aynı zamanda bu daha fazla boyut ve daha fazla kalınlık anlamına gelmektedir. Boyutun büyümesi portatiftik özelliğini azaltmasına sebep olacaktır.

Bu sebeplerden dolayı powerbankı alırken ne kadar ve neye göre ihtiyacımız olduğunu belirlememiz gerekmektedir. Örneğin günde 1 kere kullanacaksanız daha portatif taşıması kolay bir cihaz tercih ederseniz bu sizin daha çok işinize gelecektir. Fakat günde 5-6 defa veya 2 veya 3 farklı cihaz kullanıp onları şarj edebilmek isterseniz o zaman daha yüksek mAh değeri olanı tercih etmeniz gerekecektir. Buda cihazın daha büyük olmasına sebep olacaktır. Aldığınız cihazın şarj çıkış gücü ile telefonunuzun şarj giriş değerlerinin bir birlerine karşıladığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi bir durumda telefonunuzdan olabilirsiniz.

Benzer Yazilar

Powerbank Nedir ? Nelere Dikkat Etmeliyiz ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?