Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

windows dns

Açılımı Domain Name System olan DNS, host isimlerini IP’ye çeviren sisteme denilmektedir. Çevrilen host isimleri, 256 karaktere kadar büyüyebilmektedir. Adres çubuğuna girilen site ismi, IP’ye çevrilir ve internette gezinmek kolay bir hal alır. Site engellerini aşmak için de DNS ayarları değiştirilebilir. Özellikle bazı ülkelerde, hukuksal çerçevede engellenen siteler için bu yöntem kullanılmaktadır.

Adım Adım DNS Değiştirme

Windows 10’da DNS ayarlarını değiştirmek için kullanıcılar farklı yöntemler deneyebilirler. En sık kullanılan yöntemse ağ bağlantılarından yardım almaktır. Başlat menüsünden ağ bağlantıları takip edilmelidir. Açılan ağ bağlantıları penceresinden bağlı olan internet bağlantısı seçilmektedir. Sağ tıkladıktan sonra özellikler ve bağlantı özellikleri sırasıyla tercih edilmelidir. Bağlantı penceresi açılmasının devamında kullanıcıların karşısına “İnternet protokolü sürüm 4” seçeneği çıkacaktır. “İnternet protokolü sürüm 4” seçeneğine sol tıkladıktan sonra, liste altında bulunan özellikler seçilmelidir.

Adımların sonunda TCP/IPv4 penceresi açılmaktadır. Sunucu adreslerini kullanma seçenekleri aktif hale getirilmelidir. Ardından güncel DNS adresleri girilmelidir. İşlem tamam butonu ile sonlandırılmaktadır.

Benzer Yazilar

Windows 10’da DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?