Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

drive ne işe yarar

Google Drive Nedir ?

Google Drive’ı bir bulut uygulaması olarak tanımlamak mümkün. Google Drive’a gmail adresinizi bağlayarak yüklediğiniz dosyalara evde, işte, ihtiyacınız olan herhangi bir yerde ulaşabilirsiniz. Google Drive, online bir depo kutusudur. Buradaki depo alanı sayesinde cihazlarınızda gönül rahatlığıyla yer açabilir, dosyaları USB’ye taşıyıp sonra bir yerlerde kaybetme riski taşımazsınız.

Google Drive Nasıl Kullanılır ?

Google Drive’ı telefonunuza veya bilgisayarınıza kurarak, daha sonra yüklediğiniz dosyalara her cihazdan ulaşabilme imkanına sahip olursunuz. Gmail ile bağlantılı olarak çalışır ve uygulama kurulmaksızın tarayıcılar ile cihazlar arası dosya paylaşımı yapılabilir.

Google Drive’ı Telefona Yüklemek

Telefona Google Drive yükleme işlemi oldukça basit. Telefonunuzun durumuna göre App Store’dan veya Play Store’dan Google Drive’ı indirerek yükleyin. Daha sonra cihazınızdan dosya yüklemeniz veya cihazınıza aktarma yapabilmeniz mümkün olacak.

Google Drive’ı Bilgisayara Yüklemek

Google Drive, aslında tarayıcı üzerinden çalışabildiğinden dosya aktarma işlemleri için kurulum yapmanız şart değil. Fakat daha hızlı ve el altında olsun istiyorsanız bilgisayara kurmanız da mümkün. Google Drive’ı, sitesinden indirdikten ve kurulumu yaptıktan sonra, masaüstünde Google Drive klasörü görünür. Program çalışır durumdayken bu klasöre yükleme yaparak ağda otomatik olarak paylaşım yapma özelliğini kolayca kullanabilirsiniz.

Google Drive’a Dosya veya Fotoğraf Yüklersem Bunu Herkes Görür mü ?

Google Drive’a dosya veya kişisel anılara dair fotoğraflar vs. yüklerseniz, bunların herkese açık olması konusunda bir endişeniz olmasın; çünkü dosya paylaşımı opsiyoneldir, eğer paylaşmak isterseniz ve herkese açık seçeneğini işaretlerseniz görürler. Aksi takdirde yalnızca size görünür olacaktır.

Benzer Yazilar

Google Drive Nedir ? Nasıl Kullanılır ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?