Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

G-Mail Hesabı Nasıl Yedeklenir ?

gmail

G-mail hesaplarının yedeklenmesi için birkaç yöntem uygulanmaktadır. G mail hesaplarının yedeklenmesi için yapılması gerekenler şunlardır;

Google Takeout ile G-mail Yedekleme İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Google Takeout yöntemi G-mail hesaplarının en kolay yedeklenebildiği bir yöntemdir. Google Takeout’un kullanıcılara vermiş olduğu en büyük avantajlardan bir tanesi de sadece G mail hesaplarını değil Google ‘ye bağlı tüm hesap ve uygulamaların da yedeklenmesini sağlamasıdır. Google servisleri içerisinde bulunan tüm hesap ve uygulamaların yedeklenmesini sağlayan Google Takeout bu işlemi oldukça kolay bir şekilde ve kısa süre içerisinde yapmaktadır.

Google Takeout üzerine tıklanması ile birlikte açılan sayfada bir liste ortaya çıkacaktır. Liste içerisinde öncelikle G mail ‘in bulunması gerekmektedir. G mail bulunduktan sonra G mail sekmesinin karşısında onay olup olmadığı kontrol edilmelidir. G mail ‘in haricinde bulunan diğer uygulamaların yedeklenmesi istenmiyorsa karşılarında bulunan onay işaretleri kaldırılmalıdır. G mail hesabını yedekleme amacı ile kullanılan bu yöntem ile G mail hesapları sık sık güven içerisine tutulabilmektedir. Hesaba erişmeme durumunda yedekleme sayesinde hesapta bulunan tüm verilere ulaşmak mümkün olmaktadır. Ancak Google Takeout ile yedekleme işlemi yapabilmek için kullanıcıların Google hesabı ile giriş yapmaları gerekmektedir.

G mail hesaplarının yedeklenmesi işlemi için kullanılan bir başka yöntem ise G mail ayarları ile yedekleme işlemidir. Bunun için G mail hesabına girilerek basit birkaç işlem ile yedekleme işlemi yapılabilmektedir. G mail hesabına giriş yapıldıktan sonra sağ üst köşede bulunan seçeneklerden ayarlar menüsüne tıklanması gerekmektedir. Ayarlar menüsüne girdikten sonra üst kısımda sekmeler görülecektir. Bu sekmeler içerisinde bulunan yönlendirme sekmesine tıklanması gerekmektedir. Daha sonra ise tüm postalar için POP uygulamasını etkinleştir butonuna basılması gerekmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra alt kısımda bulunan kaydet butonuna basılarak G mail hesabı tamamen yedeklenmiş olacaktır.

Benzer Yazilar

G-Mail Hesabı Nasıl Yedeklenir ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?