Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

iphone 7 geri dokunuş bildirimi

iPhone 7 diğer iPhone serilerinden farklı olarak daha geliştirilmiş Taptic Motoru’na sahip. Bu motor değişik tonlarda cihazın titremesini sağlıyor. iPhone 7 de Taptic Motoru home tuşundan sistemin geneline aktarıldı. Ancak yeni bir uygulama olduğu için bu özelliği seven müşterilerin yanında sevmeyen müşteriler de oluştu. Bu özelliği istemeyen kullanıcıları haptic feedback’i kapatabilirler. Ancak 3D Touch ve gelen aramalardaki titreşimleri kapatamazsınız. 3D Touch iPhone 6 ile birlikte kullanılmaya başlandı ve iOs 10 ile birlikte geliştirildi. iPhone 7’de de 3D Touch Home tuşuna entegre edildi ve sistemin geneline aktarıldı. Bu özelliğin çalıntı olduğu iddiasıyla Apple’a dava dahi açılmıştır. Haptic Feedback telefon ekranına hafifçe güç uygulamadan basarak farklı işlemler yapabilme özelliğidir bu işlemler gerçekleştiğinde de ekran kişiye titreşimle geri bildirim göndermektedir.

 

Haptic Feedback Nasıl Kapatılır?

Saat ayarlamaları, klavye, spotlight gibi yerlerde titreşimli geri bildirim almak istemiyorsanız bunları kapatabilirsiniz. Bu aşamalar şöyledir;

 

  1. Ayarlar (Settings)
  2. Sesler ve Dokunuşlar ( Sounds and Haptics )
  3. Sistem Dokunuşları ( System Haptics)’ i kapalı konumuna getirmeniz yeterli olacaktır.

 

Birçok kullanıcı haptic feedback özelliği ile titreşimi kapatmıştır. Ancak söylenildiği gibi 3D Touch’ da ve gelen aramalarda titreşim devam etmektedir. Bu özelliğe alışıldığı zaman gerçekten güzel bir uygulama olduğu kullanıcılar tarafından görülmeye başlanmıştır. Ancak pek çok kullanıcı bu özelliği kapatmayı tercih etmektedir.

Benzer Yazilar

iPhone 7 Dokunuş Geri Bildirimi Nasıl Kapatılır? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?