Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

iOS 10 Bilinmeyen Gizli Özellikleri

apple ios 10

İOS, Apple’ın Mac OS X’den yola çıkarak iPhone için ürettiği, daha sonra iPad ve iPad Touch’da kullanılan mobil işletim sistemidir. Dört bölümden oluşur, bu bölümler Cocoa Touch, Medya, Core Servisleri ve Core OS’dur. Birçok kişi tarafından kullanılan sistemin bilinmeyen birçok özelliği bulunmaktadır.

 

İOS 10 Bilinmeyen Gizli Özellikleri

 

1- Park Yeri Kaydetme: Ayarlar, harita, park edilen konumu göster seçeneklerini açtığınızda Bluetooth üzerinden arabanızın konumu işaretlenmektedir.

2- Eski Tip Kronometre: Kronometre sekmesinde sola kaydırın ve kronometre görüntülensin.

3-İndirimlere Öncelik Verme: Aynı anda birden fazla indirme yapılıyorsa, öncelik verilmek istenen indirmenin üstüne basılır ve “indirmeye öncelik ver” diyerek indirmenin diğerlerinin önüne geçmesi sağlanabilir.

4- iPhone’u Büyüteç Olarak Kullanabilme: Ayarlar, genel, erişilebilirlik, büyüteç adımları sonrasında ana ekrana üç defa dokunarak büyüteç kullanılabilir.

5- Arayan Kişinin İsmini Söyleme: Ayarlar, telefon, aramaları duyur aşamasından sonra her zaman, arabadayken, kulaklık takılı iken seçeneklerinden biri seçilir.

6- Safari’de Yan Yana Sekme Açma: Sekme tuşuna basılı tutup Split View’i aç denilebilir. Sekmeyi sağ veya sola sürüklemek. Bağlantıya basılı tutup Split View’i aç denilebilir.

7-Safari’de Açık Sekmeleri Tek Dokunuşla Kapatma: Herhangi bir sekmede iken basılı tutup, X sekmeyi kapata basılır.

8- Bildirimleri Tek Seferde Silme: Biriken bildirimlerinizi, üstte bulunan X tuşuna basarak tek seferde silmeniz mümkün. Şimdilik 3D Touch özelliğine sahip iPhone modellerinde geçerli olan bir uygumalardır.

9- Mesajlar İçin Düşük Kalite Seçeneği: Gönderilen resimlerin kalitesinin ayarlanması için kullanılan yöntemdir. Çok fazla veri harcamamak ve internetten fazla yememek için kullanılır. Ayarlar, mesajlar, düşük kalite görüntü modu açıldığında kullanıma başlar.

10- iMessage Uygulamaları: Mesaj alanındaki Apple Store simgesi, dört nokta ve daha sonra Store’a basarak mağazaya ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Benzer Yazilar

iOS 10 Bilinmeyen Gizli Özellikleri için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?