Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Kablosuz İnternet Nasıl Verimli Kullanılır?

kablosuz internet

Kablosuz internetinizi verimli bir şekilde kullana bilmeniz için dikkat etmeniz gereken özellikleri vardır. Yayınladığımız teknoloji haberleri içerisinde bunu size anlatacağız. Modeminizi yerleştirttiğiniz konum ile interneti kullanacağınız yer arasında çok fazla mesafe olmazsa verimli arttıracaktır. Aynı zamanda modeminizi kurduğunuz yer ile kullanacağınız yer arasında eğer duvar varsa veriminiz düşecektir. Bunun sebebi ise bazı duvarların içerisinde demir alaşımların bölünmesi ve sinyallerin demir alaşımlarının içerisinden geçemiyor oluşudur. Demir alaşıma çarptığı zaman sinyal kırıma uğrayıp size ulaşmaktadırlar.

Ağınızın kapsama alında ki herkesin bağlanması internetinizi yavaşlatacağı için veriminizi düşürecektir. Bunun için ağınıza bir şifre koymanız gerekmektedir. Ağınıza şifre koyduktan sonra sadece kullanmasını istediğini kişilere internet şifrenizi vererek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Şunu unutmayın ki internetinizi ne kadar çok kişi kullanırsa veriminiz o kadar çok düşecektir ve internetim yavaş az çekiyor gibi şikâyetlerle karşılaşacaksınızdır.

İnternet üzerinden bir dosya indirme işlemi yapacağınız zaman bunu internetinizi en az kullandığınız zamanlarda yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Çünkü internetten dosya indirmek sunucunuzda çok büyük bir alan kaplayacağı için internet kullanımınızı oldukça zorlaştıracak ve yavaşlatacaktır. Örnekle indireceğiniz dosyayı gece yatmadan önce indirme yaparsak bu sizin için en verimli seçenek olacaktır.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise modem ve aldığınız internetin hızıdır. İnternet hızını her ne kadar yüksek alırsanız kaliteniz ve veriminiz buna bağlı olarak artış gösterecektir. Aynı zamanda eskiden kalma modemler ve kapasitesi düşük modemler kullanmanız modeme gelen yüksek hızda interneti size daha yavaş bir şekilde aktarmasına sebep olacağı için internet performansınıza düşürecektir. Bunun için modem tercihi yaparken yüksek kapasiteli bir modem tercih etmeniz internet kullanma kapasitenizi arttıracaktır. Kullandığınız modemin belli aralıklarla üretici tarafından güncellemeleri gelmektedir. Bu güncellemeleri kaçırmadan yapmanız modeminizin güncel kalmasını ve verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Benzer Yazilar

Kablosuz İnternet Nasıl Verimli Kullanılır? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?