Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

xampp

Hepiniz internette sörf yaparken az-çok wordpress kavramını duymuşsunuzdur. Çoğu sitede üzerinde durulan wordpress, web site kurulumu için kullanılan açık kaynak kodlu drupal benzeri bir sistemdir.

Wordpres ile site kurulumu ve blog zevkini tadabilmek için temel ihtiyacımız bir localserver yani yerel sunucuya sahip olmaktır. Yerel sunucu sahibi olabilmek için, internet ortamında pek çok program mevcuttur; ancak hem kullanım kolaylığı hem de basit arayüzü ile xampp server, localserver kurulumu için en basit programlardan biridir.

Peki xampp server programını nasıl kuracağız?

Evet, ilk olarak internetten küçük bir aramayla xampp server programını bulup indirmemiz gerekiyor. İnternette kolayca bulabileceğimiz bir program olan xampp serveri indirdikten sonra, artık kuruluma başlayabiliriz.

Xampp serveri kurmak, normal bir programı kurmak kadar basit. Kurulum esnasında devamlı olarak next yani ileri tuşuna basarak kurulumu kolayca yapabiliriz; ancak bu kapsamda dikkat etmemiz gereken bir konu bulunmaktadır. Kurulum esnasında, bizden apache, mysql ve filezilla yazılımlarından hangisini yüklemek istediğimizi soran bir sekme çıkacaktır, bu sekmede her üç yazılımı da seçmemiz iyi olacaktır.

Kurulum bittikten sonra, artık bir localservere sahibiz. Ardından start tuşuna basarak xampp serveri çalıştıralım.

Şimdi ihtiyacımız bir internet tarayıcısı. Bu kapsamda chrome veya firefoxu tercih edebilirsiniz. İnternet tarayıcısını açalım ve adres sütununa localhost yazıp enter diyelim. Daha sonra bizden dil seçimi yapmamızı isteyecektir. Dil seçimini yaptıktan sonra;

xampp-security.php adresini kullanarak, parolamızı seçelim ve tamam.

Teknoloji haberleri bölümümüz sizlere resimli anlatımlarla devam edecektir.

Benzer Yazilar

XAMPP Server Nedir? Nasıl Kurulur? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?