Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarların Ekran Kartları Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarların Ekran Kartları Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Oyun bilgisayarlarına ilgisi olan herkes tarafından bilindiği bilgisayarların en önemli parçalarından bir tanesi grafik kartıdır. Kısaca adı GPU yani Graphics Processing Unit olarak grafik işleme ünitesi olarak da oyun bilgisayarlarına ilgisi olan herkes tarafından bilinir. Eğer oyun bilgisayarı almak istiyorsanız ve zayıf bir grafik kartına sahip iseniz güncel oyunlarda donma sorunu ortaya çıkabilir ve görüntü kalitesi ayarlarında farklılık yapabilirsiniz. Bu sebepten dolayı grafik kartı seçiminin doğru yapılması çok önemlidir.

Masaüstü bilgisayarında grafik kartı durumu dizüstü bilgisayarlara göre daha kolaydır. Dizüstü bilgisayarlarda grafik kartı durumu karmaşıklaşmıştır. Mesela örnek olarak masaüstü bilgisayarlarda NVIDIA GTX 980 modeli dizüstü versiyonunda GTX 980M olarak versiyon değişikliğine uğruyor ve performansı nasıl olacağı hakkında bilmek zorlaşmış oluyor.

 

Dizüstü ve Masaüstü Bilgisayarların Ekran Kartları Farkları

Masaüstü bilgisayarlarda laptoplara göre grafik kartı bölümü daha büyük bir alana sahip olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi ise ekran kartının dizaynının farklı olmasından kaynaklıdır. Mimarisi olarak neredeyse aynı olan bu ekran kartları performans değerlerini incelediğimiz zaman ise istenilen gibi olmamaktadır. Masaüstü bilgisayarlarda daha geniş alan olduğundan dolayı daha geniş soğutucuya sahip olurken laptoplarda ise daha küçük alana sahip olduğundan dolayı masaüstündeki gibi yüksek hızlara çıkamamaktadır.

 

Masaüstü ile Laptop ekran kartlarının karşılaştırılması

Masaüstü ile Laptop bilgisayarlarında ekran kartlarının incelenmesine bağlı olarak karşılaştırıldıklarında masaüstü bilgisayarların ekran kartı laptop bilgisayarların ekran kartlarına göre daha hızlı olduğu ortaya çıkmıştır. İncelemelerde laptop bilgisayarların ekran kartları yarı yarıya daha az performans sergilemektedirler.

 

Masaüstü Ekran Kartı Mı Daha İyi Yoksa Dizüstü Ekran Kartı Mı?

İlk önce hangi oyunu oynamak istediğinizi seçmeniz gerekmektedir. Oyununuzu seçtikten sonra ise ne kadar bütçeniz olduğunu belirlemeniz gerekir. Dizüstü bilgisayarların oyun versiyonları masaüstü oyun bilgisayarlarından oldukça pahalıdır. Eğer oyun bilgisayarınızı taşımak şart değil ise sizin için masaüstü bilgisayar sizin için daha ideal olacaktır.

Benzer Yazilar

Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarların Ekran Kartları Arasındaki Farklar Nelerdir ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?