Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Windows 10 Başlat Menüsü Hataları ve Çözümleri

    Windows 10 başlat menüsü olması gerektiğinden farklı şekilde çalışıyor ve problemler ile karşılaşılıyor ise düzeltilmesi için bazı işlemler bulunmaktadır. Windows 10 programı sayesinde başlat menüsü daha fazla özeAlliklere sahip bir menü haline gelmiş durumdadır. Fakat bazı durumlarda başlat menüsü istenilen sonuçları vermemektedir. Kullanıcıya birçok problemler yaşatmaktadır. Kullanıcı sorunu tespit etmek adına birçok yöntem denemekte, fakat sorunu çözüme kavuşturamamaktadır. Windows 10 başlat menüsü sorunlarını çözümlemek için 5 yöntem bulunmaktadır.

    1- Bilgisayarı yeniden başlatmak ; Bilgisayarı kapatıp yeniden başlatmak çok kolay bir yöntem gibi görünsede çok çözüm odaklı bir yöntemdir. Windows 10 başlat menüsünde meydana gelen sorunlarda en basit çözüm olarak bu Ayöntemi denemek, fayda etmez ise diğer yöntemleri uygulamak daha faydalı olacaktır.

    2- Windows gezgini' ni yeniden başlatmak ; Windows 10 başlat menüsü çalışmama sebeplerinden biride sistemden kaynaklı durumlardır. Bu yüzden sorunu gidermek amacıyla windows gezgini'ni yeniden başlatmak sorunu gidermeye yardımcı olavaktır. Bu işlemi yapmak için ise görev yöneticisi menüsüne girilerek işlemler seçeneği seçilir. Sonrasında karşımıza çıkan listeden windows gezgini seçeneği bulunarak üzerinde sağ tıklatılır, burada ise yeniden başlat işlemi seçilir. Eğer bu işlem yeterli gelmez ise aynı şekilde arama ve cortana işlemlerinide yeniden başlatmak gerekir.

    3-Windows sorun giderici ; Windows 10 başlat menüsü sorunlarının çok olmasından dolayı microsoft sorunları gidermek adına bir yazılım yayınlamıştır. Bu yazılım sayesinde başlat menüsü sorunlarını gidermek mümkün olmaktadır.

    4- Başlangıç menüsünden kaldır ve yeniden ekleme ; Windows 10 başlat menüsünde bazen sabitlenen uygulamalar normal bir şekilde çalışma yapmayabilir. Bu gibi durumlarda ise başlat menüsündeki uygulamalar kaldırılarak yeniden ekleme işlemleri yapılır. Başlat menüsündeki uygulamaları kaldırmak için uygulamanın üzerine sağ tıklatılarak çıkan seçenekler arasından başlangıçtan kaldır seçeneği seçilir.

    5- Windows 10 yenileme seçeneği ; Windows 10 kullanıcılarına kolaylık sağlayan bir işletim sistemi halinde sunulmaktadır. Bu kolaylıklardan biride ek bir programa gerek duymadan windowsu yenileme işlemini yapmayı sağlamaktadır. Windows 10 yenileme işlemini ise windows tuşu ve I tuşlarını kullanarak ayarlar menüsüne ulaşılır. Ekrana gelen seçenekler arasından güncelleştirme ve güvenlik seçeneği seçilir. Tekrar ekrana gelen seçenekler arasından kurtarma seçeneği seçilerek bilgisayarı sıfırlama imkanı bulunur. Bazende window 10 başlat menüsünü etkileyen diğer bir sorunda kullanıcı hesabı ile ilgili olmaktadır. Sorun çözülmemiş ise kullanıcı profilini yeniden oluşturmak gerekecektir. Bütün bu işlemleri sırasıyla denedikten sonra çözüme ulaşılmamış ise windows 10 kurulumunu yeniden yapmak gerekecektir.

BU GALERİYİ PAYLAŞ
Benzer Galeriler

Windows 10 Başlat Menüsü Hataları ve Çözümleri için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?