Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

boot seçenekleri

Windows İşletim Sistemi’nin eski sürümleri kullanıldığı zaman, sistem üzerinde herhangi bir sorun oluştuğunda güvenli mod ile birlikte bilgisayarın yeniden başlatılması sağlanarak sorun çözümü gerçekleştiriliyordu. Ancak yeni sürümlerde bu imkan çok mümkün değil. Windows 8 ile birlikte bu özellik git gide gizlenirken, Windows 10 ile birlikte de artık tamamen kaybolmaya başladı. Windows 10 işletim sistemi piyasaya sürüldüğü günden bu yana iddiasını her zaman koruyor. Ancak bazı noktaları zaman zaman kullanıcılarını çileden çıkartıyor. Bunlardan biri de önceki sürümlerinde kolaylıkla bulunabilen ancak Windows 10 ile artık pek mümkün olmayan önyükleme seçeneklerinden oluşuyor.

Windows 10 işletim sisteminde ön yükleme seçeneklerine ulaşmak için bazı farklı yöntemler yer alıyor. Bilgisayarda oluşabilecek herhangi bir sorunda ön yükleme seçeneklerine ulaşmak için şunları yapmak gerekiyor;

1- Ayarları Kullanmak: Windows 10 işletim sisteminde ön yükleme seçeneklerine erişmek için ayarlar sekmesini kullanabilirsiniz. Başlat menüsünden ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > kurtarma ve gelişmiş başlangıç sekmeleri ile şimdi yeniden başlat sekmesine tıklayarak ön yükseleme seçeneklerine erişebilirsiniz.

2- Shift Tuşunu Kullanmak: Yine Windows 10 işletim sistemi üzerinden ön yükleme seçeneklerine ulaşmak için Shift tuşunu kullanabilirsiniz. Bu tuşa basılı tutarak başlat sekmesinden aç/kapa ve yeniden başlat sekmelerini izleyebilirsiniz. Tabi bu işlemi yaparken elinizi Shift tuşundan hiç kaldırmamanız gerekiyor.

Benzer Yazilar

Windows 10 Boot Seçeneklerine Nasıl Erişilir ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?