Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

WiFi Şifresi Nasıl Değiştirilir ? – WiFi Şifre Değiştirme

wifi kablosuz şifre değiştirme

WiFi (kablosuz) şifrenizi değiştirebilmeniz için sahip olduğunuz modemin (veya router) arayüzüne giriş yapmanız gerekmektedir. Modem arayüzüne giriş yapabilmek için varsayılan adres, kullanıcı adı ve şifre, modemin arka kısmında bulunan etikette yazmaktadır. Eğer önceden bu bilgilerin değiştirildiğini düşünüyor veya etikette yazan bilgilerden erişim sağlayamıyorsanız modeminize reset atmanız gerekmektedir.

Modemin arka yüzünde bulunan etiket söküldüyse veya reset atmanıza rağmen belirtilen IP adresinden arayüze erişemiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

WiFi Şifre Değiştirme için Arayüz Erişimi

Son yıllarda üretilen modemler neredeyse tamamı “192.168.1.1” adresinden arayüzüne erişim vermektedir. Ancak bu IP adresini “Internet Explorer” veya diğer internet tarayıcılarının adres çubuğuna yazdığınızda giriş sağlayamıyorsanız, “ipconfig” yöntemini denemeniz gerekmektedir.

Öncelikle klavyenizdeki “Windows + R” tuşlarına basarak veya “Başlat > Çalıştır” kısmına girerek açılan arama kutusuna “cmd” yazın ve komut istemcisini açın.

Komut istemcisi açıldıktan sonra “ipconfig” yazın ve bilgisayarınızın ağ ile ilgili tüm bilgilerine erişim sağlayın.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz kırmızı taralı alan içerisinde bulunan “Varsayılan Ağ Geçidi” adresi sizin modem arayüz adresinizdir. Bu adresi herhangi bir internet tarayıcısının adres çubuğuna yazarak, modem arayüzünü açabilirsiniz.

wifi şifre değiştirme

 

Modem Arayüzüne Giriş için Şifreler

Modem arayüzünün ana sayfasına giriş yapabilmeniz için mutlaka şifreli bir koruma karşınıza çıkacaktır. Gerekli olan kullanıcı adı ve şifre modemin arka yüzünde bulunan etikette yazmaktadır. Standart olarak;

Kullanıcı Adı: “admin” , Şifre : “admin” deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda Şifre : “1234” , “123456” olabilmektedir. Bu kombinasyonları da denemenizi tavsiye ederiz.

Eğer belirtmiş olduğumuz bilgilerle giriş yapamıyorsanız modeminizin marka ve modeli ile internette arama yapabilir, kullanım kılavuzundan bilgilere erişebilirsiniz.

 

Arayüze Giriş Yaptıktan Sonra WiFi Şifresi Nasıl Değiştirilir ?

Her marka modemin arayüzü görsel olarak birbirinden farklı olsa da, menüler içerisinde bulunan özellikler birbiriyle benzerlik göstermektedir.

Modemin “Kablosuz (Wireless)” menüsüne giriş yaptıktan sonra “Kablosuz Ağ Ayarları (Wireless Security Settings)” bölümüne geçiş sağlayın.

“Güvenlik Modu (Security Mode)” ayarını şu anda her cihazın erişim sağlayabileceği şekilde “WPA/WPA2” şeklinde ayarlayın.

“Şifre (Password)” kutusuna kablosuz internet bağlantınıza erişim için gerekli olan şifreyi yazarak “Uygula (Apply)” tuşuna basın.

Modeminiz 3-4 dakika içerisinde baştan başlayacak ve artık bağlantı için geçerli şifrenizi kullanmaya hazır hale gelecektir.

En Çok Kullanılan Modemlerin WiFi Şifre Alanları

TpLink Modemlerde : “Kablosuz (Wireless) > Kablosuz Güvenlik (Wireless Security)”

Airties Modemlerde : “Kablosuz (Wireless) > Kablosuz Ağ Ayarları (Wireless Security Settings)”

Zyxel Modemlerde : “Ağ Ayarları > Kablosuz”

 

WiFi Şifresi En Güvenli Olarak Nasıl Belirlenmelidir ?

Kablosuz internet ağınızın şifresini belirlemeye başlamadan önce unutmayacağınız bir şifre yaratmak mantıklı bir tercih olacaktır.

WiFi şifresi için en az karakter sayısı 8 olmakla beraber, en güçlü karakter sayısı 16’dan başlamaktadır. “Sadece Harf”, “Sadece Rakam” veya “Sadece İşaret”lerden oluşmamalıdır !

WiFi şifresinin uzunluğu, büyük ve küçük karakter sayısı, harflerin arasında rakamlar ve işaretler ne kadar karmaşık şekilde olursa güvenlik seviyesi artmış olacaktır.

Örnek WiFi Şifresi vermek gerekirs,e en güçlü karakter sayısının, en düşüğü olan 16 karakterli bir şifre belirleyelim : a?p@YNZ*3S?aJdLe

Bunun gibi farklı şifreleri kendinize göre oluşturabilir veya Google’da “WiFi Password Generator” olarak arama yaparak, açılan siteden şifrenizi oluşturabilirsiniz.

 

ZyXEL Modemlerde Wifi Şifre Değiştirme

1- “192.168.1.1” adresini internet tarayıcınızın arama kısmına yazın ve açılan alanlara Kullanıcı adı: “admin” , Şifre “admin” yazarak “Sisteme Giriş” yapın.

wifi şifre değiştirme

 

2- Arayüze giriş sağladıktan sonra alt kısımda bulunan menünden “Ağ Ayarları”nın üzerine gelin ve yukarı doğru kayan menüden “Kablosuz”u tıklayın.

wifi şifre değiştirme

 

3- Kablosuz güvenliğimiz kırmızı kutulu alandan belirlenmektedir. “Ön paylaşımlı anahtar” bölümüne istediğiniz WiFi şifresini yazabilirsiniz. Ardından sağ alt kısmında bulunan “Uygula” tuşuna basarak ayarların kaydedilmesini sağlayın.

wifi şifre değiştirme

Benzer Yazilar

WiFi Şifresi Nasıl Değiştirilir ? – WiFi Şifre Değiştirme için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?