Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

WhatsApp Hesap Silme Nasıl Yapılır ?

whatsapp hesap kapatma

WhatsApp sizin için artık istenmeyen bir iletişim yolu ise ve WhatsApp ile tüm bağlantınızı kökünden koparmak istiyorsanız uygulamayı silmek yeterli bir çözüm olmayacaktır. WhatsApp hesabınızı tamamen silmeniz gerekmektedir.

 

WhatsApp hesabı hangi durumlarda silinir?

Eğer bu ağı kullanmamaya kararlıysanız hesabınızı tamamen silmeniz daha doğru olur çünkü profil fotoğrafınızı kaldırmanız ve son görülmenizi kapatmanız daima hesabı kullanmadığınıza işaret değildir. Numaranızın kayıtlı olduğu kişilerin, tarafınızdan engellenmiş oldukları algısına yol açar. Ya da hesabı kullanmayacağınızdan haberdar olmayan bir kişi size ulaşmaya çalışır ve WhatsApp kişiler listesinde adınız hala yer aldığı için bunu başaramayabilir. Bu listeden adınızı tamamen kaldırarak hesabınızı silmek oldukça basit bir yöntemdir.

 

Hesap nasıl silinir?

WhatsApp’e girdiğinizde sağ en üstte birbiri üzerine sıralanmış üç nokta göreceksiniz. Oraya bastığınızda size sizin aradığınız seçenekleri sunacaktır. Bunlardan biri de ayarlar seçeneğidir. Ayarlar kısmına girdikten sonra en üstte göreceğiniz hesap bölmesine basmanız gerekecektir. Açılan yeni sayfada yer alan hesabımı sil seçeneği sizin aradığınız seçenektir. Hesabımı sil cümlesini seçtiğinizde hesabınızı tanımlayabilmek ve sonrasında silebilmek için mevcut telefon numaranızı girmenizi ister. Telefon numarasını doğru bir şekilde girdikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinir. Hesabı kalıcı olarak sildikten sonra aynı hesaba dönüş yapmanız mümkün olmaz. Bunun için yeni bir hesap açmanız gerekir.

 

Hesap silindikten sonra ne olur?

Yedeklediğiniz veya yedeklemediğiniz her konuşma hesabınızla beraber silinip gider. Aynı şekilde içinde bulunduğunuz tüm WhatsApp gruplarından da silinirsiniz. Daha önceden size gönderilmiş olan fotoğraf, resim, video gibi içerikler galerinizde yer almaya devam eder.

 

Sildikten sonra ne yapmalı?

WhatsApp hesabı kalıcı olarak silindikten sonra yer fazlalığı yapmaması ve cihazınızı yavaşlatmaması açısından telefonunuzda kalan WhatsApp’e ait dosyaları da silmeniz gerekir. Tüm bu işlemlerden sonra hesabınız tamamen silinmiş ve telefonunuz bu uygulamadan temizlenmiş olur.

Benzer Yazilar

WhatsApp Hesap Silme Nasıl Yapılır ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?