Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Twitch'te Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Birçok bireyler tarafından çokça merak edilen konulardan biri de twitch’te canlı yayının nasıl yapıldığı konusudur. Milyonlarca oyuncunun canlı yayın yaptığı ve bir o kadarının da izlediği twich artık oyun dünyasının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmıştır.Twitch’te canlı yayın nasıl yapılır hakkında makalemiz üzerinden pratik bilgiler sunacağız. Dilerseniz bu makalemizde çokça merak edilen bu ayrıntı hakkında hemen bilgiler sunalım.

Twitch’de Canlı Yayın Yapılabilmesi İçin Yapılması Gerekenler Şunlardır;

lTwitch hesabınızı açtırmak için ilk olarak twitch.tv adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonrasında yukarıki kısımda yer alan kayıt ol butonuna tıklıyorsunuz. Buradan kayıt olabilirsiniz.

Canlı Yayın Uygulaması;

Canlı yayın uygulaması için ilk olarak open broadcoster soft vare uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Bu uygulamayı dilerseniz ücretsiz veya dilerseniz ücretli olarak indirebilirsiniz.

Uygulama Ayarları;

1- Uygulamayı indirdikten sonra ayarları yapmanız gerekmektedir.

2- Burada yer alan max uygulama ayarlarından hemen sonrasında ekran kaydetme kısmına geçiş yapmanız gerekmektedir.

3- Oynamak istediğiniz oyuna giriş yaptıktan sonra oyun yayını kamera desteği ve yayın çerçevesi seçeneklerini yapabiliyorsunuz.

4- Hemen sonrasında kamerayı yayına ekleyebilirsiniz.Kaynaklar başlığının altına sağ tıklayarak ekle dedikten sonra video yenileme aygıtı seçimini işaretliyorsunuz.

5- Bu aşamadan hemen sonrasında yayına resim eklemesi yapabilirsiniz.

l Ekle diyerek görüntü sekmesini işaretlediğiniz zaman yayına resim veya logoları kolayca ilave edebilirsiniz.

6- Bu aşamadan hemen sonrasında ise twitch akış anahtalarını almalısınız.

7- Dosya/ayarlar kısmında yayın anahtarı kısmını düzenlemeniz gerekmektedir.

8- Twitch’e giriş yaptıktan sonra kullanıcı adınızın üzerine gelmeli ve gösterge paneli seçeneğine tıklamalı ve akış anahtarı sekmesini oluşturmanız gerekmektedir.

9- Bu kısımda anahtar göster butonuna tıkladıktan sonra almış olduğunuz anahtarı OBS”de yayın anahtarı kısmına yapıştırmalı ve son aşama olarak ayarları kaydetmeniz gerekmektedir.

Yukarıda da görüldüğü üzere twitch’te canlı yayın yapılabilmesi açısından bazı uygulamaların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yukarıdaki adımların uygulaması konusunda zorluk çekerseniz konu hakkında yeterli bilgisi bulunan bir arkadaşınızdan destek talep edebilirsiniz. Sizler de twitch’te kolayca canlı yayın yapmak isterseniz yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu ayrıntılar hakkında sizlere bilgiler sunduktan sonra twitch’te canlı yayın nasıl yapılır hakkındaki makalemizi burada tamamlamaktayız.

Benzer Yazilar

Twitch’te Canlı Yayın Nasıl Yapılır? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?