Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Suya Düşen Telefon Nasıl Tamir Edilir ?

Suya düşürülen ya da bir şekilde suyla temas eden telefonları kurtarmak için birçok farklı yöntem uygulayabilir. Ama burada en önemli nokta, suya düşen telefonun bir an önce sudan çıkartılıp suyla çok fazla temas etmesini önlemek gerekir. Bu sayede telefonu tamir etme şansı daha da yükselir.

Telefonun suya düşmesi durumunda eğer şarjda ise hemen çıkartılmalıdır. Yoksa kısa devre yapma ihtimali yüksek olur. Çoğunlukla cihaz suya düşse bile sim kartı kurtarmak mümkün olabiliyor. Hemen batarya ve sim kartı çıkartarak hızlı bir şekilde telefonu kuru bir bezle her tarafını silerek, nemli hiç bir yer kalmamasını sağlayın.

 

Elektrik süpürgesi yöntemi:

Suyla temas eden telefonun içindeki nemi çekmek ve buharlaşmasını sağlamak için en ideal yöntem, elektrik süpürgesi ile içerdeki havanın dışarı çıkmasını sağlamaktır. Saç kurutma makinesi asla kullanmayın bu yöntem telefonunuza zarar verir.

 

Pirinç ile kurutmak:

Diğer bir yöntem ise pirinç dolu bir kavanozun içine telefonu koyarak ağzını sıkca kapatıp en az 1 gün boyunca bekletmektir. Pirinç taneleri ortamdaki nemi çekme özeliğine sahiptir. Suya düşen telefonu direk güneş ışığına maruz bırakmayın. Mikrodalga ve saç kurutma makinesi de uygun kurutma yolları değildir.

 

Alkolle temizlemek:

Alkol içeriği de ki solvent nedeniyle cihazın içindeki plastik ürünlerin erimesine yol açabilir. Bu sebeple hırdavatçılardan temin edebileceğiniz “Denature” alkol ile temizleyebilirsiniz. Şayet telefonunuz denize düşmüş ise hemen çıkartıp temiz bir suyun içine bırakmalı ve oradan çıkarıp hemen kurutmalısınız. Böyle yapmanız tuzlu suda bulunan kristal zerrelerin cihazın parçalarına zarar vermesini engellemenizi sağlar.

Telefon firmaları suya düşen yada ıslanmadan dolayı oluşan sorunları garanti kapsamı dışında tutuyorlar. Firmalar cihazlara suya düştüğü anda renk değiştirme özeliğine sahip etiketler yapıştırıyor ve telefonu açmadan bile suya düştüğünü anlayabiliyorlar.

Benzer Yazilar

Suya Düşen Telefon Nasıl Tamir Edilir ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?