Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

Android Telefonların Otomatik Saat Ayarı Nasıl Kapatılır ?

Android telefonların birçok özelliği işleri kolay hale getirmeye yarar. Telefon ilk alındığı zaman ayarları yapılır ve saat otomatik olarak seçilir. Bu sayede yaz ve kış saatini siz düzeltmeden android telefonlar belirtilen saat arasında düzenler… Lakin bazı durumlarda android telefonları otomatik saat uygulamasından çıkarmak isteriz. Bu sene olduğu gibi saatlerin değiştirilmemesi androidlerinde değiştirmeleri karışıklığa sebep oldu.

Her android telefonun kullanımı, özellikleri ve içerikleri birbirine benzer. Bu yüzden android telefonlardan herhangi birini kullanabiliyorsanız diğerlerini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Saat ayarları da otomatik olduğu için birbirine benzer.

 

Otomatik saat ayarı nasıl kapatılır?

– İlk olarak android telefonun ana menüsüne giriş yapılır.

– Telefonun ayarlar bölümüne giriş yapılır.

– Sistem ayarları seçilir, daha sonra tarih ve saat ayarlarına girilir. Sistem ayarları diye bir şey yoksa tarih ve saat ayarları ekranda görülür.

– Tarih ve saat ayarlarına girdikten sonra saati ve tarihi gösteren bölümün altında veya üstünde otomatik saat ayarları(ağ tarafından sağlanan) diye bir seçenek ortaya çıkar.

– Çıkan seçeneğin sol tarafında küçük bir kutu vardır. Eğer o kutu işaretliyse otomatik saati kullanılıyor demektir. Kutunun üzerindeki işareti kaldırdığınızda otomatik saatten çıkmış olursunuz.

– Yeni saatinizi saat bölümünden rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

Android telefonların birçoğunda sistem bu şekildedir. Farklı olanlarındaysa yine ayarlardan saat ayarlarını bulup aynı adımları tekrarlayarak otomatik saatten kurtulabilirsiniz. Android telefonlar bir teknoloji harikası olup her anda kolaylık sağlar. Telefon, bilgisayar, not defteri, takvim, alarm, saat, kamera ve daha sayılamayacak kadar çok özelliği bir arada toplayan bu telefonlar sayesinde yanımızda kâğıt kalem taşımamıza, ayrı bir kol saati takmamıza gereksinimi azaltıyor. Saat ve tarih ise zaman belirttiği için her an yanınızda bulunmalıdır. İşleri hallederken birçok sistem belli saatler arası hizmet verir. Bu yüzden android telefonlarda saatin düzgün ayarlı olması önemlidir.

Benzer Yazilar

Android Telefonların Otomatik Saat Ayarı Nasıl Kapatılır ? için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?