Ücretsiz Full Oyun ve Program İndir – İndirNetTR

5 Basit Adımda Bilgisayarınızın Yavaşlamasının Önüne Geçin

bilgisayar hızlandırıcı

– İlk olarak yapmanız gereken şey virüs programları ve virüsle ilgili olacak. Bilgisayarınıza bulaşan virüsler bilgisayarınızda bulanan kişisel bilgilerinizin, banka hesap bilgilerinizin, fotoğraflarınızın ve belgelerinizin çalınmasına sebep olabilir. Virüslerin bir diğer kötü yanı ise bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve hatta bilgisayarınızın çökmesine bile sebep olabilen virüsler bulunmaktadır. Bu riskleri ortadan kaldırmak için öncelikli olarak kaliteli güzel bir virüs programını bilgisayarınıza yükleyerek bu riskleri ortadan kaldırabilirsiniz. Ama bazı virüs programları Cpu kullanımı arttırdığı için bilgisayarınızın yavaşlatabilir. Bunun için seçtiğiniz virüs programına dikkat etmelisiniz ve teknoloji haberleri okumalısınız.

– Masa üstününde bulanan simgeleriniz eğer çok ise buda bilgisayarınızı yorarak bilgisayarınızı yavaşlata bilir. Olabildiğince az masaüstü simgesi kullanarak hızlandıra biliriz. Aynı zamanda arka plana çok renkli veya hareketli arka planlar kullanmanız bilgisayarınızı yavaşlata bilir. Bunun için siyah bir arka plan en güzeli olabilir.

– Disk birleştirme işi bilgisayarınızı hızlandıra bilirsiniz. Bunu yapmak için başlatan arama konusuna yazarak bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat bu işlem biraz uzun sürmektedir. Bilgisayarınızın disk boyutunu arttırarak hızlanmasına yarayacaktır.

– Bilgisayarla da gelen en çok şikâyetler oyunlar üzerindedir. Bu oyunları hızlandırmak için internetten oyun ile ilgili hızlandırma kodları alarak bunu oyuna entegre ederek oyunu hızlandıra bilirsiniz. Bilgisayarınızın ekran kartına ve ram’ine uygun olmayan oyunları bilgisayarınıza kurmak ve oynamaya çalışmak bilgisayarınızı yüksek dozda yavaşlatacaktır. Bunu için bu tür oyunlardan kaçının.

– Her bilgisayarın belli dönemlerde sunucular tarafından güncellemeler gelmektedir. Bu güncelleştirmeleri bazı kullanıcılar gerek duymayarak otomatik olarak kapatmaktadır. Bu bilgisayarınızı yavaşlatacak çok büyük bir unsurdur. Sistem üzerinde bulunan tüm programların ekran kartı dâhil olmak üzeri eksiksiz olarak güncelleştirmelerini yaparsanız bilgisayarınız hızlanacaktır. İnternet hızını yükselteme istiyorsanız da buda bir çözüm olacaktır.

Benzer Yazilar

5 Basit Adımda Bilgisayarınızın Yavaşlamasının Önüne Geçin için Yorum Yap

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?